Posztszovjet és Fortepán

Ez a hírlevélnek csupán egyetlen rovata. A teljes hírlevelet, amiben ez a bejegyzés megjelent, elolvashatod itt:

Az Index drámájának egyik szomorú mellékszála (és hány ilyen melléktörténet lehet még) az, hogy a Fortepan sem folytatja (egyébként kitűnő) sorozatát az Indexen. Ezt Tamási Miklós, a fotósoldal egyetlen fizetett munkatársa jelentette be a Fortepan Facebook-oldalán.

Szép gesztus, karakán kiállás az Index távozó kollégái mellett, de talán nem jelenti a sorozat végét. Mint ahogy Tamási Miklós fogalmaz:

„Napok óta keresek valami frappáns fotót a Fortepanról, amivel illusztrálhatnánk ezt a kiábrándító, mellbevágó lezárást. Aztán arra gondoltam, hogy nem szeretnék lezárni semmit. Lesz másik!”

Erről jut eszembe, hogy a Fortepan tavaly nagy sikert arató, Minden múlt a múltam című kiállítása hetek óta online tárlat formájában is elérhető a Prezin. Aki akkor nem jutott el a Nemzeti Galériába és lemaradt róla, tehát most pótolhatja.

Kapcsolódó podcastepizód

A kiállításról volt szó abban a podcastepizódban, amelyben Tamási Miklóssal beszélgettem, és ami szerintem azóta sem veszített aktualitásából:

017 Tamási Miklós – A Fortepan-sztori, Szent-Györgyi motoron és az Opel Rekord a házunk előtt

Posztszovjet

Aki – a karanténhelyzet kevés előnyét kiaknázva – szívesen nézegetne még online kiállítást, érdemes pillantást vetnie Szilágyi Lenke fotóira, aki

„az 1990-es évektől kezdődően rendszeresen utazott a (volt) Szovjetunióba. Itt készült fényképein a kommunizmus bukását és az új, posztszovjet valóságot nem csak az olyan kiemelt központokban örökítette meg, mint Moszkva és Szentpétervár, hanem vidéken: többek között a Fekete-tenger vidékén, a Volga-régióban és Karéliában is.”

Ez a hírlevélnek csupán egyetlen rovata. A teljes hírlevelet, amiben ez a bejegyzés megjelent, elolvashatod itt:

A rovat további cikkei elérhetők itt:

Iratkozz fel a hírlevélre!

Szeretnéd, ha kéthetente ilyen ajánlók érkeznének a postafiókodba? Ez a teljes hírlevélnek csak egy része. Hogy mi az a STÓSZ? Kattints a gombra a részletekért! (Vagy iratkozz fel egyből a lap alján.)

Tóth Szabolcs Töhötöm
Tóth Szabolcs Töhötöm
Voltam riporter a Boston Globe-nál, országos napilap főszerkesztő-helyettese, hírportál vezetője, az írott sajtó fortélyairól pedig megírtam az Első leütés – Gyakorlati újságírás nem csak kezdőknek című könyvet (amiből sok helyen tanítják az újságírást Magyarországon). Ám rádiózni sosem rádióztam – az első felvételek után még a saját hangomtól is megijedtem. Szóval ez az egész podkaszt dolog nekem is új volt. Kalandtúra, ahová veletek együtt indultam el.

Hírlevelek idősorrendben

Itt is követhetsz

13,459követőTetszik
1,933követőKövetés
274követőKövetés

Legfrissebb podcastepizódok

Mi az a podcast?

Podcastot hallgatni buszon, autóban, főzés közben, konditeremben? Rém egyszerű! Útikalauz kezdőknek.

Hogy mi az a Stósz?

Nálad is halomban áll az olvasnivaló? Ebben a hírlevélben az én stószomból ajánlok neked: kéthetente exkluzív hírlevelet küldök ki, amelyben azokat a dolgokat szedem össze, amelyekre éppen ráakadtam és rákattantam. Vagyis amit érdekesnek, izgalmasnak és fontosnak gondolok. Tehát cikkeket, könyveket, filmeket, podcastokat, zenéket vagy éppen hasznos cuccokat, eszközöket ajánlok. (És emellett emailértesítést küldök arról is, ha új podcastepizód jelent meg Az élet, meg mindenen.)

Iratkozz fel az itt látható űrlap kitöltésével, hogy megkapd a hírlevelet!

Hírlevél feliratkozás:

[mc4wp_form id="505"]

Nálad is halomban áll az olvasnivaló? Ebben a hírlevélben kéthetente az én „stószomból” ajánlok neked:
Mit olvasok, mit nézek vagy hallgatok épp? Cikkek, könyvek, podcastok, hasznos eszközök – iratkozz fel itt, és máris kapod a Stószból  emailen a válogatott cuccokat.

Bővebben a hírlevélről.