Elvesztette jellegét

Ez a hírlevélnek csupán egyetlen rovata. A teljes hírlevelet, amiben ez a bejegyzés megjelent, elolvashatod itt:

Hitgyülis tulajdonból magánvagyon

Hogyan lesz „egyházi” tulajdonból magántulajdon? A Magyar Hang és az Átlátszó közös tényfeltáró cikkben ment utána annak a csodálatos átlényegülésnek, amelynek során a Hit Gyülekezetének tulajdona átalakult a főpásztor magántulajdonává. Az egyik lényeges bekezdés a tanulságos cikkből:

„Az ügy azért is érdekes, mert az egyházak különleges jogállással rendelkeznek Magyarországon, gazdálkodásuk a nyilvánosság elől nagymértékben rejtve van. Magyarán a hívek által befizetett adományok és perselypénzek útja lényegében követhetetlen és adómentes, az egyháznak még az éves beszámolót sem kötelező nyilvánosságra hoznia. Jár nekik állami támogatás is — a Hit Gyülekezete is több milliárdot kapott a magyar adófizetőktől az elmúlt tíz évben. Ha ebből a pénzből magánvagyon lesz, az már közügy […]”

Kapcsolódó podcastepizód

A közös cikket Lukács Csaba (Magyar Hang) és Bodoky Tamás (Átlátszó) jegyzi. Mindkettejükkel volt már beszélgetés a podcastban:

Hogyan mostak át 18 milliárd forintnyi kolumbiai drogpénzt Magyarországon?

Igen, én is azok közé tartozom, akik amikor megnéznek egy krimit, nem mindig értik száz százalékosan, hogy akkor most mi is a biznisz abban, amit úgy hívnak: pénzmosás. Ezért is izgalmas Dezső András cikke az Indexen, aki arról írt, hogyan segédkeztek magyarok egy kolumbiai bűnszervezet eurómillióinak tisztára mosásában. Történet készpénzes futárokról, viszonylag primitív módszerekről és távol-keleti bankszámlákról.

Kapcsolódó podcastepizód

Dezső Andrással egy korábbi podcastepizódban a „mackónadrágos” magyar alvilágról beszélgettem:

Ez a hírlevélnek csupán egyetlen rovata. A teljes hírlevelet, amiben ez a bejegyzés megjelent, elolvashatod itt:

A rovat további cikkei elérhetők itt:

Iratkozz fel a hírlevélre!

Szeretnéd, ha kéthetente ilyen ajánlók érkeznének a postafiókodba? Ez a teljes hírlevélnek csak egy része. Hogy mi az a STÓSZ? Kattints a gombra a részletekért! (Vagy iratkozz fel egyből a lap alján.)

Tóth Szabolcs Töhötöm
Tóth Szabolcs Töhötöm
Voltam riporter a Boston Globe-nál, országos napilap főszerkesztő-helyettese, hírportál vezetője, az írott sajtó fortélyairól pedig megírtam az Első leütés – Gyakorlati újságírás nem csak kezdőknek című könyvet (amiből sok helyen tanítják az újságírást Magyarországon). Ám rádiózni sosem rádióztam – az első felvételek után még a saját hangomtól is megijedtem. Szóval ez az egész podkaszt dolog nekem is új volt. Kalandtúra, ahová veletek együtt indultam el.

Hírlevelek idősorrendben

Itt is követhetsz

10,433követőTetszik
1,817követőKövetés
274követőKövetés

Legfrissebb podcastepizódok

Mi az a podcast?

Podcastot hallgatni buszon, autóban, főzés közben, konditeremben? Rém egyszerű! Útikalauz kezdőknek.

Hogy mi az a Stósz?

Nálad is halomban áll az olvasnivaló? Ebben a hírlevélben az én stószomból ajánlok neked: kéthetente exkluzív hírlevelet küldök ki, amelyben azokat a dolgokat szedem össze, amelyekre éppen ráakadtam és rákattantam. Vagyis amit érdekesnek, izgalmasnak és fontosnak gondolok. Tehát cikkeket, könyveket, filmeket, podcastokat, zenéket vagy éppen hasznos cuccokat, eszközöket ajánlok. (És emellett emailértesítést küldök arról is, ha új podcastepizód jelent meg Az élet, meg mindenen.)

Iratkozz fel az itt látható űrlap kitöltésével, hogy megkapd a hírlevelet!

Hírlevél feliratkozás:

[mc4wp_form id="505"]

Nálad is halomban áll az olvasnivaló? Ebben a hírlevélben kéthetente az én „stószomból” ajánlok neked:
Mit olvasok, mit nézek vagy hallgatok épp? Cikkek, könyvek, podcastok, hasznos eszközök – iratkozz fel itt, és máris kapod a Stószból  emailen a válogatott cuccokat.

Bővebben a hírlevélről.