Az hírlevél hiátusárul való elmélkedések

Ez a hírlevélnek csupán egyetlen rovata. A teljes hírlevelet, amiben ez a bejegyzés megjelent, elolvashatod itt:

Tudom-tudom, régen volt Stósz. Most meg pont húsvétkor csapott be a ménkű az inboxba. Micsoda idők. De hát a szünetnek az volt az oka, hogy közben kalapáltam a rendszert. A R e n d s z e r t. Mármint nem a politikait, amiben élünk (néha azt is szoktam), hanem azt, ami az egész podcast alatt szépen, mintegy organikusan növekszik. (Nem mellesleg az utóbbi hónapok munkájának gyümölcse az is, hogy elkészült a podcast saját stúdiója: ennek nem csak a megépítése, de a berendezése is tetemes időt és pénzt emésztett fel.)

Szóval a Rendszer voltaképpen egy robot. Nem, nem arról van szó, hogy ezentúl a ChatGPT fog beszélgetni helyettem, hanem hogy – mivel alapvetően Az élet meg minden podcast egyszemélyes vállalkozás – próbálok pár feladatot automatizálni. Például azt, hogy a hírlevél egyes blokkjai cikként felkerüljenek a műsor honlapjára, a szövegek bekerüljenek a megfelelő helyre a hírelvélbe, a képek megfelelően legyenek ehhez méretezve ésatöbbi ésatöbbi. (Megszámoltam, 128 lépésből áll kiélesíteni egy ilyen összetettebb hírlevelet, de a make.com „droidja” egy perc alatt végez vele.)

Amúgy szerintem a médiaipar legnagyobb horderejű változása mostanság nem a mesterséges intelligencia térnyerése, hanem ez az automatizálási, ún. „no-code” forradalom. Amelynek során a hozzám hasonló fogalmatlanok is olyan komplex rendszereket építhetnek a felhőben, amelyeket eddig csak a nagyvállalatok voltak képesek. És erről kicsit beszélni is fogok majd egy rövid előadásban május 31-én a budapesti „Podcast Festival”-on.

Addig is, mindenkinek boldog feltámadást!

Ez a hírlevélnek csupán egyetlen rovata. A teljes hírlevelet, amiben ez a bejegyzés megjelent, elolvashatod itt:

A rovat további cikkei elérhetők itt:

Iratkozz fel a hírlevélre!

Szeretnéd, ha kéthetente ilyen ajánlók érkeznének a postafiókodba? Ez a teljes hírlevélnek csak egy része. Hogy mi az a STÓSZ? Kattints a gombra a részletekért! (Vagy iratkozz fel egyből a lap alján.)

Tóth Szabolcs Töhötöm
Tóth Szabolcs Töhötöm
Voltam riporter a Boston Globe-nál, országos napilap főszerkesztő-helyettese, hírportál vezetője, az írott sajtó fortélyairól pedig megírtam az Első leütés – Gyakorlati újságírás nem csak kezdőknek című könyvet (amiből sok helyen tanítják az újságírást Magyarországon). Ám rádiózni sosem rádióztam – az első felvételek után még a saját hangomtól is megijedtem. Szóval ez az egész podkaszt dolog nekem is új volt. Kalandtúra, ahová veletek együtt indultam el.

Hírlevelek idősorrendben

Itt is követhetsz

10,433követőTetszik
1,817követőKövetés
274követőKövetés

Legfrissebb podcastepizódok

Mi az a podcast?

Podcastot hallgatni buszon, autóban, főzés közben, konditeremben? Rém egyszerű! Útikalauz kezdőknek.

Hogy mi az a Stósz?

Nálad is halomban áll az olvasnivaló? Ebben a hírlevélben az én stószomból ajánlok neked: kéthetente exkluzív hírlevelet küldök ki, amelyben azokat a dolgokat szedem össze, amelyekre éppen ráakadtam és rákattantam. Vagyis amit érdekesnek, izgalmasnak és fontosnak gondolok. Tehát cikkeket, könyveket, filmeket, podcastokat, zenéket vagy éppen hasznos cuccokat, eszközöket ajánlok. (És emellett emailértesítést küldök arról is, ha új podcastepizód jelent meg Az élet, meg mindenen.)

Iratkozz fel az itt látható űrlap kitöltésével, hogy megkapd a hírlevelet!

Hírlevél feliratkozás:

[mc4wp_form id="505"]

Nálad is halomban áll az olvasnivaló? Ebben a hírlevélben kéthetente az én „stószomból” ajánlok neked:
Mit olvasok, mit nézek vagy hallgatok épp? Cikkek, könyvek, podcastok, hasznos eszközök – iratkozz fel itt, és máris kapod a Stószból  emailen a válogatott cuccokat.

Bővebben a hírlevélről.