A hosszúra nyúlt kilencvenes évek

Ez a hírlevélnek csupán egyetlen rovata. A teljes hírlevelet, amiben ez a bejegyzés megjelent, elolvashatod itt:

Ha már a lezáratlan XX. századról beszéltem, akár annak utolsó évtizedét is tekinthetjük igen hosszúnak: a kor emblematikus alakjai (az időszak jellemző szava az „olajvállalkozó”) és történeteik máig itt vannak velünk.

Ez onnan jutott eszembe, hogy egy minapi tudósításban „Gyárfás Tamás és Portik Tamás régóta húzódó gyilkossági peréről” írtak. Méghozzá abból az apropóból, hogy Portik Tamás keddi bírósági tárgyalásán botrányt kavart ott megjelenő fia, aki elállta az érkező tanácselnök bíró útját, majd kávéval is leöntötte őt.

(Borítókép: Fortepan/UVATERV)

🎧Kapcsolódó podcastepizódok

Mivel Portik Tamás jellemző taktikája egy ideje védőügyvédjeinek csere-beréje (hét ügyvédet is „elfogyasztott” már), illetve a bíróval szembeni elfogultsági indítványok előterjesztése, nekem az a benyomásom, hogy az elmúlt hónapokban olyan új fejlemény büntetőperében nem volt, ami felülírta volna azt a pár hónappal ezelőtti izgalmas EXTRA adást, amelyben hosszan beszélgettem Dezső Andrással. Az újságíróval, aki könyvet írt a Portik-sztoriról és a kilencvenes években hirtelen nagyra nőtt maffiózókról. Az epizódból szépen ki is bomlik az a saga, ami most a tárgyalóteremben sehogy sem tud véget érni.

EXTRA #030 Dezső András – A káosz emberei

Portik Tamás és a maffiamenedzser kézikönyve

Ez a hírlevélnek csupán egyetlen rovata. A teljes hírlevelet, amiben ez a bejegyzés megjelent, elolvashatod itt:

A rovat további cikkei elérhetők itt:

Iratkozz fel a hírlevélre!

Szeretnéd, ha kéthetente ilyen ajánlók érkeznének a postafiókodba? Ez a teljes hírlevélnek csak egy része. Hogy mi az a STÓSZ? Kattints a gombra a részletekért! (Vagy iratkozz fel egyből a lap alján.)

Tóth Szabolcs Töhötöm
Tóth Szabolcs Töhötöm
Voltam riporter a Boston Globe-nál, országos napilap főszerkesztő-helyettese, hírportál vezetője, az írott sajtó fortélyairól pedig megírtam az Első leütés – Gyakorlati újságírás nem csak kezdőknek című könyvet (amiből sok helyen tanítják az újságírást Magyarországon). Ám rádiózni sosem rádióztam – az első felvételek után még a saját hangomtól is megijedtem. Szóval ez az egész podkaszt dolog nekem is új volt. Kalandtúra, ahová veletek együtt indultam el.

Hírlevelek idősorrendben

Itt is követhetsz

12,879követőTetszik
1,923követőKövetés
274követőKövetés

Legfrissebb podcastepizódok

Mi az a podcast?

Podcastot hallgatni buszon, autóban, főzés közben, konditeremben? Rém egyszerű! Útikalauz kezdőknek.

Hogy mi az a Stósz?

Nálad is halomban áll az olvasnivaló? Ebben a hírlevélben az én stószomból ajánlok neked: kéthetente exkluzív hírlevelet küldök ki, amelyben azokat a dolgokat szedem össze, amelyekre éppen ráakadtam és rákattantam. Vagyis amit érdekesnek, izgalmasnak és fontosnak gondolok. Tehát cikkeket, könyveket, filmeket, podcastokat, zenéket vagy éppen hasznos cuccokat, eszközöket ajánlok. (És emellett emailértesítést küldök arról is, ha új podcastepizód jelent meg Az élet, meg mindenen.)

Iratkozz fel az itt látható űrlap kitöltésével, hogy megkapd a hírlevelet!

Hírlevél feliratkozás:

[mc4wp_form id="505"]

Nálad is halomban áll az olvasnivaló? Ebben a hírlevélben kéthetente az én „stószomból” ajánlok neked:
Mit olvasok, mit nézek vagy hallgatok épp? Cikkek, könyvek, podcastok, hasznos eszközök – iratkozz fel itt, és máris kapod a Stószból  emailen a válogatott cuccokat.

Bővebben a hírlevélről.