Üzletasszony

Ez a cikk a STÓSZ következő kiadásának része:STÓSZ #020
A rovat további cikkei elérhetők itt:

Megvilágosodott és nem megvilágosodott üzletemberekről szólva evezzünk egy kicsit közelebbi (és zavarosabb) vizekre. A kilencvenes években, a rendszerváltás hajnalán, volt az, hogy akit „vállalkozónak” nevezett a tévéhíradó, az jó eséllyel nem kenyérsütéssel, hanem mondjuk pénzbehajtással foglalkozott. Tehát a szó, „válllalkozó” kapott bizonyos negatív színezetet, és sokszor ügyeskedőt vagy félvilági alakot értettek alatta.

Úgy tűnik, a szónak, ha kicsit késve is, megérkezett a párja. Az üzletasszony. Ahogy a Diétás Magyar Múzsa nevű facebookoldalon olvastam az egyik posztban:

„amikor majd legközelebb Balatonfüred környékén biciklizek, akkor fog majd szembe jönni két-három Lamborghini, amit ezekre a pár száz dolláros aliexpresses vagy wishes kütyükre pakolt »alkotmányos költségből« vettek az aktuális »üzletasszonynak«, ahogy újabban a szexuális mellőzöttséggel telt fiatalságot kompenzáló fideszesek kitartottjait nevezni szokás.”

Tehát ha jól értem, akkor egyes NER-lovagok bizonyos asszonyainak jár mostanság ez a titulus.

Ez a hírlevélnek csupán egyetlen rovata. A teljes hírlevelet, amiben ez a bejegyzés megjelent, elolvashatod itt:

Iratkozz fel a hírlevélre!

Szeretnéd, ha kéthetente ilyen ajánlók érkeznének a postafiókodba? Ez a teljes hírlevélnek csak egy része. Hogy mi az a STÓSZ? Kattints a gombra a részletekért! (Vagy iratkozz fel egyből a lap alján.)

Tóth Szabolcs Töhötöm
Voltam riporter a Boston Globe-nál, országos napilap főszerkesztő-helyettese, hírportál vezetője, az írott sajtó fortélyairól pedig megírtam az Első leütés – Gyakorlati újságírás nem csak kezdőknek című könyvet (amiből sok helyen tanítják az újságírást Magyarországon). Ám rádiózni, sosem rádióztam – az első felvételek után még a saját hangomtól is megijedtem. Szóval ez az egész podkaszt dolog nekem is új volt. Kalandtúra, ahová veletek együtt indultam el.

Hírlevelek idősorrendben

Itt is követhetsz

4,112lájkolóTetszik
1,148követőKövetés
194követőKövetés

Legfrissebb podcastepizódok

Mi az a podcast?

Podcastot hallgatni buszon, autóban, főzés közben, konditeremben? Rém egyszerű! Útikalauz kezdőknek.

Hogy mi az a Stósz?

Nálad is halomban áll az olvasnivaló? Ebben a hírlevélben az én stószomból ajánlok neked: kéthetente exkluzív hírlevelet küldök ki, amelyben azokat a dolgokat szedem össze, amelyekre éppen ráakadtam és rákattantam. Vagyis amit érdekesnek, izgalmasnak és fontosnak gondolok. Tehát cikkeket, könyveket, filmeket, podcastokat, zenéket vagy éppen hasznos cuccokat, eszközöket ajánlok. (És emellett emailértesítést küldök arról is, ha új podcastepizód jelent meg Az élet, meg mindenen.)

Iratkozz fel az itt látható űrlap kitöltésével, hogy megkapd a hírlevelet!

Hírlevél feliratkozás:


Nálad is halomban áll az olvasnivaló? Ebben a hírlevélben kéthetente az én „stószomból” ajánlok neked:
Mit olvasok, mit nézek vagy hallgatok épp? Cikkek, könyvek, podcastok, hasznos eszközök – iratkozz fel itt, és máris kapod a Stószból  emailen a válogatott cuccokat.

Bővebben a hírlevélről.