Mindeközben… bevették az országot

Ez a hírlevélnek csupán egyetlen rovata. A teljes hírlevelet, amiben ez a bejegyzés megjelent, elolvashatod itt:

Amíg Ön a járványra figyelt, a NER bevette az országot – ez a címe a Válasz Online fontos cikkének, amely január végén jelent meg. És amely arról tudósít, hogy

„Az egészpályás letámadás, az ország alapinfrastruktúrájának „hazahordása” a vírusidőszakban újabb szintet lépett. Ha nyer is az ellenzék 2022-ben, olyan Orbán-központú árnyékállammal találja szembe magát, melyet elszámoltatni nemigen lehet – legfeljebb kényszerűen együttműködni vele.”

Szóval, akinek a járványhírekből elege van, e cikk elolvasásával tényszerű képet, gondosan összeállított listát kaphat arról, mi folyik a vészhelyzet leple alatt a gazdaságban és a politikában. Hogy miért is igaz a fent idézett megállapítás.

Egy kis kedvcsináló:

„Tudta például, hogy hamarosan mindenestül Mészáros Lőrincé lehet az ország felét kiszolgáló földgázelosztó hálózat, miközben az áramtermelésben és -terítésben is erős pozíciókat fognak az új üstökösök? Hogy a Habony Árpád-féle érdekkörhöz került a budapesti erőművi piac ékköve? Hogy 1,9 millió lakossági és mintegy 30 ezer kkv-ügyfelet tudhat magáénak a NER most kiépülő szuperbankja? Hogy vasúti és hadiipari gyárakat is szerzett magának ugyanez az elit, és hamarosan saját műholdat is kilő az űrbe? Hogy az elsőligás labdarúgócsapatok háromnegyede az övék?”

Kapcsolódó podcastepizód

A cikket jegyző Bódis Andrással már beszélgettem a podcaston, természetesen téma volt a NER-lovagok (lelki)világa is:

#016 Bódis András – A NER-lovagok lelkivilága és a Válasz Online története

Elhallgat a Klubrádió a 92,9-en

Mindenesetre hamarosan eggyel kevesebb olyan hang lesz az éterben, amely ezt a térfoglalást kibeszélheti, megvitathatja, dokumentálhatja. Ugyanis a bíróság elutasította a rádió keresetét, amelyben a Klubrádió az ellen próbált jogorvoslattal élni, hogy a Médiatanács megtagadta a rádió frekvenciahasználati engedélyének meghosszabbítását. Ez azt jelenti, hogy a sokak által hallgatott rádiónak február 14. éjfél után be kell fejeznie a sugárzást a 92,9-en. Ahogy a Telex cikke is írja, a tervek szerint a rádió online folytatja a munkát (ami, bár drukkolok nekik, nekem nem tűnik fenntartható modellnek egy ilyen rádió esetében).

Bár nem voltam rendszeres hallgatója a Klubrádiónak (mivel nincs autóm, nagyon keveset rádiózom) állampolgárként és podcasterként is igen nyomasztónak találom ezt a fejleményt. Én is csak remélni tudom, hogy lesz hatása a nyugati tiltakozásoknak, és hogy ez az elnémítás tényleg csak ideiglenes lesz.

Ez a hírlevélnek csupán egyetlen rovata. A teljes hírlevelet, amiben ez a bejegyzés megjelent, elolvashatod itt:

A rovat további cikkei elérhetők itt:

Iratkozz fel a hírlevélre!

Szeretnéd, ha kéthetente ilyen ajánlók érkeznének a postafiókodba? Ez a teljes hírlevélnek csak egy része. Hogy mi az a STÓSZ? Kattints a gombra a részletekért! (Vagy iratkozz fel egyből a lap alján.)

Tóth Szabolcs Töhötöm
Tóth Szabolcs Töhötöm
Voltam riporter a Boston Globe-nál, országos napilap főszerkesztő-helyettese, hírportál vezetője, az írott sajtó fortélyairól pedig megírtam az Első leütés – Gyakorlati újságírás nem csak kezdőknek című könyvet (amiből sok helyen tanítják az újságírást Magyarországon). Ám rádiózni sosem rádióztam – az első felvételek után még a saját hangomtól is megijedtem. Szóval ez az egész podkaszt dolog nekem is új volt. Kalandtúra, ahová veletek együtt indultam el.

Hírlevelek idősorrendben

Itt is követhetsz

12,247követőTetszik
1,909követőKövetés
274követőKövetés

Legfrissebb podcastepizódok

Mi az a podcast?

Podcastot hallgatni buszon, autóban, főzés közben, konditeremben? Rém egyszerű! Útikalauz kezdőknek.

Hogy mi az a Stósz?

Nálad is halomban áll az olvasnivaló? Ebben a hírlevélben az én stószomból ajánlok neked: kéthetente exkluzív hírlevelet küldök ki, amelyben azokat a dolgokat szedem össze, amelyekre éppen ráakadtam és rákattantam. Vagyis amit érdekesnek, izgalmasnak és fontosnak gondolok. Tehát cikkeket, könyveket, filmeket, podcastokat, zenéket vagy éppen hasznos cuccokat, eszközöket ajánlok. (És emellett emailértesítést küldök arról is, ha új podcastepizód jelent meg Az élet, meg mindenen.)

Iratkozz fel az itt látható űrlap kitöltésével, hogy megkapd a hírlevelet!

Hírlevél feliratkozás:

[mc4wp_form id="505"]

Nálad is halomban áll az olvasnivaló? Ebben a hírlevélben kéthetente az én „stószomból” ajánlok neked:
Mit olvasok, mit nézek vagy hallgatok épp? Cikkek, könyvek, podcastok, hasznos eszközök – iratkozz fel itt, és máris kapod a Stószból  emailen a válogatott cuccokat.

Bővebben a hírlevélről.