Líra könyvajánló

Ez a hírlevélnek csupán egyetlen rovata. A teljes hírlevelet, amiben ez a bejegyzés megjelent, elolvashatod itt:

Milyen lehet az, amikor valakit ártatlanul ítélnek el Magyarországon, és így tölt börtönben hosszú éveket? És miért történhet ez meg?

Erről a kafkai helyzetről szól Janecskó Katalin munkája, az Ártatlanul elítélve.

Nem nehéz belátni, hogy egy ilyen könyv megírása nem az első sor begépelésével kezdődik: ehhez már ezt megelőzően is rengeteg munka, sok-sok interjú, még több utánajárás szükségeltetik. Márpedig a Telex riportere a tényfeltáró újságírás legjobb hagyományait követve írta meg könyvét, amely érdekfeszítő stílusban, ám mégis a tényekhez szigorúan ragaszkodva, konkrét eseteken keresztül mutatja be, miként lehetséges az, hogy egy eljárás során az igazságszolgáltatásban egy vagy több szereplő is hibázik, és ennek következtében születik súlyos ítélet. (Ezek között az esetek között vannak közismert ügyek is, de olyanok is, amelyekről soha nem jelent meg tudósítás a magyar sajtóban.)

Hibázni persze emberi dolog, ezért az ilyen tévedések, rossz ítéletek sajnos teljesen sosem küszöbölhetők ki a rendszerből. Ám mivel az életnek ez az a területe, ahol minden tévedés könnyen válhat végzetessé, fontos, hogy ez a könyv arra is rámutat, hogyan lehetne a rendszeren úgy javítani, hogy az csökkentse az ilyen hibák lehetőségét.

Hogy legközelebb több esély legyen felismerni egy-egy ügy buktatóját.

Ez a hírlevélnek csupán egyetlen rovata. A teljes hírlevelet, amiben ez a bejegyzés megjelent, elolvashatod itt:

A rovat további cikkei elérhetők itt:

Iratkozz fel a hírlevélre!

Szeretnéd, ha kéthetente ilyen ajánlók érkeznének a postafiókodba? Ez a teljes hírlevélnek csak egy része. Hogy mi az a STÓSZ? Kattints a gombra a részletekért! (Vagy iratkozz fel egyből a lap alján.)

Tóth Szabolcs Töhötöm
Tóth Szabolcs Töhötöm
Voltam riporter a Boston Globe-nál, országos napilap főszerkesztő-helyettese, hírportál vezetője, az írott sajtó fortélyairól pedig megírtam az Első leütés – Gyakorlati újságírás nem csak kezdőknek című könyvet (amiből sok helyen tanítják az újságírást Magyarországon). Ám rádiózni sosem rádióztam – az első felvételek után még a saját hangomtól is megijedtem. Szóval ez az egész podkaszt dolog nekem is új volt. Kalandtúra, ahová veletek együtt indultam el.

Hírlevelek idősorrendben

Itt is követhetsz

12,237követőTetszik
1,906követőKövetés
274követőKövetés

Legfrissebb podcastepizódok

Mi az a podcast?

Podcastot hallgatni buszon, autóban, főzés közben, konditeremben? Rém egyszerű! Útikalauz kezdőknek.

Hogy mi az a Stósz?

Nálad is halomban áll az olvasnivaló? Ebben a hírlevélben az én stószomból ajánlok neked: kéthetente exkluzív hírlevelet küldök ki, amelyben azokat a dolgokat szedem össze, amelyekre éppen ráakadtam és rákattantam. Vagyis amit érdekesnek, izgalmasnak és fontosnak gondolok. Tehát cikkeket, könyveket, filmeket, podcastokat, zenéket vagy éppen hasznos cuccokat, eszközöket ajánlok. (És emellett emailértesítést küldök arról is, ha új podcastepizód jelent meg Az élet, meg mindenen.)

Iratkozz fel az itt látható űrlap kitöltésével, hogy megkapd a hírlevelet!

Hírlevél feliratkozás:

[mc4wp_form id="505"]

Nálad is halomban áll az olvasnivaló? Ebben a hírlevélben kéthetente az én „stószomból” ajánlok neked:
Mit olvasok, mit nézek vagy hallgatok épp? Cikkek, könyvek, podcastok, hasznos eszközök – iratkozz fel itt, és máris kapod a Stószból  emailen a válogatott cuccokat.

Bővebben a hírlevélről.