Kajabánya

Ez a hírlevélnek csupán egyetlen rovata. A teljes hírlevelet, amiben ez a bejegyzés megjelent, elolvashatod itt:

„Ha valaki a Marson ragad, jobban jár egy krumplifölddel, mint néhány tehénnel.”

– áll a Telex cikkében ez a szokványosnak semmiképpen nem mondható bölcsesség. A cikk pedig meglepő választ ad arra a kérdésre, hogy létezik-e szuperétel. Bizonyos értelemben igen, legalábbis ha azt nézzük, hogy amennyiben hosszabb ideig csak egyféle élelmiszerhez jutnánk hozzá, melyik az, ami a leginkább biztosítaná túlélésünket. És bizony a krumpli az! (Máshonnan nézve persze a „szuperétel”-láz inkább ügyes marketingfogás.)

Mielőtt valaki egy választási gyűlés felé venné az irányt, hogy pár kilónyit e superfoodból beszerezzen, meg kell jegyezni, hogy egy ilyen diéta persze nem éppen egészséges, bár apokaliptikus időkben mindenképpen praktikus.

Kapcsolódó podcastepizód

Na de miért ezzel a látszólag nem annyira fontos cikkel folytatom a hírlevelet? Galád módon ekként ajánlom elegánsan a legutóbbi podcastepizódot azoknak, akik lemaradtak volna róla. Amelyben Barabási Albert-Lászlóval beszélgettem:

#035 Barabási Albert-László – A siker törvényei és a rejtett mintázatok

Az interjúban ugyanis elég sok szó esik laboratóriuma, a Barabási Lab egyik kiemelt projektjéről, a foodMine-ról, amely az ételeinkben lévő 20.000 molekula, jobban mondva ezek kombinációinak kedvező vagy nem kedvező élettani hatásairól igyekszik gigantikus térképet rajzolni, az ehhez felhasználható, már létező kutatások eredményeit összegyűjteni és feldolgozni. (Fontos eredmény: ha egyéb alapbetegségünk – pl. magas vérnyomás – nincs, napi három kávé csodákat tehet.) A krumpliról viszont a beszélgetésben nem esik szó.

Ez a hírlevélnek csupán egyetlen rovata. A teljes hírlevelet, amiben ez a bejegyzés megjelent, elolvashatod itt:

A rovat további cikkei elérhetők itt:

Iratkozz fel a hírlevélre!

Szeretnéd, ha kéthetente ilyen ajánlók érkeznének a postafiókodba? Ez a teljes hírlevélnek csak egy része. Hogy mi az a STÓSZ? Kattints a gombra a részletekért! (Vagy iratkozz fel egyből a lap alján.)

Tóth Szabolcs Töhötöm
Tóth Szabolcs Töhötöm
Voltam riporter a Boston Globe-nál, országos napilap főszerkesztő-helyettese, hírportál vezetője, az írott sajtó fortélyairól pedig megírtam az Első leütés – Gyakorlati újságírás nem csak kezdőknek című könyvet (amiből sok helyen tanítják az újságírást Magyarországon). Ám rádiózni sosem rádióztam – az első felvételek után még a saját hangomtól is megijedtem. Szóval ez az egész podkaszt dolog nekem is új volt. Kalandtúra, ahová veletek együtt indultam el.

Hírlevelek idősorrendben

Itt is követhetsz

10,433követőTetszik
1,817követőKövetés
274követőKövetés

Legfrissebb podcastepizódok

Mi az a podcast?

Podcastot hallgatni buszon, autóban, főzés közben, konditeremben? Rém egyszerű! Útikalauz kezdőknek.

Hogy mi az a Stósz?

Nálad is halomban áll az olvasnivaló? Ebben a hírlevélben az én stószomból ajánlok neked: kéthetente exkluzív hírlevelet küldök ki, amelyben azokat a dolgokat szedem össze, amelyekre éppen ráakadtam és rákattantam. Vagyis amit érdekesnek, izgalmasnak és fontosnak gondolok. Tehát cikkeket, könyveket, filmeket, podcastokat, zenéket vagy éppen hasznos cuccokat, eszközöket ajánlok. (És emellett emailértesítést küldök arról is, ha új podcastepizód jelent meg Az élet, meg mindenen.)

Iratkozz fel az itt látható űrlap kitöltésével, hogy megkapd a hírlevelet!

Hírlevél feliratkozás:

[mc4wp_form id="505"]

Nálad is halomban áll az olvasnivaló? Ebben a hírlevélben kéthetente az én „stószomból” ajánlok neked:
Mit olvasok, mit nézek vagy hallgatok épp? Cikkek, könyvek, podcastok, hasznos eszközök – iratkozz fel itt, és máris kapod a Stószból  emailen a válogatott cuccokat.

Bővebben a hírlevélről.