Írógépem az útlevelem

Ez a hírlevélnek csupán egyetlen rovata. A teljes hírlevelet, amiben ez a bejegyzés megjelent, elolvashatod itt:

A határokon átívelő vakcinaigazolványt illetően kezdem elveszíteni a fonalat. Hogy ki, mit és mikor, milyen megállapodás alapján fogad el, hogy melyikben mi van, illetve mi nincs benne magyarul és angolul.

Azt látom, hogy Magyarországon máris van négy (egy plasztikkártya, egy mobilapp, egy „papíralapú” magyar nyelvű és egy angol nyelvű) védettségi igazolás, miközben az országhatáron lehet, egyikkel sem vergődünk át.

Elvileg lesz majd közös uniós vakcinaútlevél is (egy passzport mind felett), de akinek nagyon sietős, és még oltást sem kapott, már több mint ezer „árusnál” szerezhet be hamis védettségi igazolványt, legalábbis a Guardian cikke szerint.

Amellett, hogy továbbra is mindenkit oltásra buzdítok, valamint az ügyeskedés mellőzésére, minderről akaratlanul is eszembe ötlött Habsburg Ottó régi felismerése. Amely felismerésnek köszönhetően a később az Európai Parlamentben képviselőként tevékenykedő politikus még a kontinens legsötétebb napjaiban is képes volt ide-oda utazgatni. Ahogy mondotta volt (szerintem a róla szóló portréfilmben is, de ebben a régi interjúban mindenképp):

„Még a háború alatt, amikor a nyilasok hatalomra jutottak Magyarországon, megkérdeztem egy lisszaboni diplomatánkat, mihez kezd a magyar útlevéllel. Azt mondta, hogy amíg írógépe van, lesz útlevele is. Bölcs mondat volt. Egy időben azután nekem sem volt útlevelem, de volt írógépem.”

Ez a hírlevélnek csupán egyetlen rovata. A teljes hírlevelet, amiben ez a bejegyzés megjelent, elolvashatod itt:

A rovat további cikkei elérhetők itt:

Iratkozz fel a hírlevélre!

Szeretnéd, ha kéthetente ilyen ajánlók érkeznének a postafiókodba? Ez a teljes hírlevélnek csak egy része. Hogy mi az a STÓSZ? Kattints a gombra a részletekért! (Vagy iratkozz fel egyből a lap alján.)

Tóth Szabolcs Töhötöm
Tóth Szabolcs Töhötöm
Voltam riporter a Boston Globe-nál, országos napilap főszerkesztő-helyettese, hírportál vezetője, az írott sajtó fortélyairól pedig megírtam az Első leütés – Gyakorlati újságírás nem csak kezdőknek című könyvet (amiből sok helyen tanítják az újságírást Magyarországon). Ám rádiózni sosem rádióztam – az első felvételek után még a saját hangomtól is megijedtem. Szóval ez az egész podkaszt dolog nekem is új volt. Kalandtúra, ahová veletek együtt indultam el.

Hírlevelek idősorrendben

Itt is követhetsz

12,263követőTetszik
1,910követőKövetés
274követőKövetés

Legfrissebb podcastepizódok

Mi az a podcast?

Podcastot hallgatni buszon, autóban, főzés közben, konditeremben? Rém egyszerű! Útikalauz kezdőknek.

Hogy mi az a Stósz?

Nálad is halomban áll az olvasnivaló? Ebben a hírlevélben az én stószomból ajánlok neked: kéthetente exkluzív hírlevelet küldök ki, amelyben azokat a dolgokat szedem össze, amelyekre éppen ráakadtam és rákattantam. Vagyis amit érdekesnek, izgalmasnak és fontosnak gondolok. Tehát cikkeket, könyveket, filmeket, podcastokat, zenéket vagy éppen hasznos cuccokat, eszközöket ajánlok. (És emellett emailértesítést küldök arról is, ha új podcastepizód jelent meg Az élet, meg mindenen.)

Iratkozz fel az itt látható űrlap kitöltésével, hogy megkapd a hírlevelet!

Hírlevél feliratkozás:

[mc4wp_form id="505"]

Nálad is halomban áll az olvasnivaló? Ebben a hírlevélben kéthetente az én „stószomból” ajánlok neked:
Mit olvasok, mit nézek vagy hallgatok épp? Cikkek, könyvek, podcastok, hasznos eszközök – iratkozz fel itt, és máris kapod a Stószból  emailen a válogatott cuccokat.

Bővebben a hírlevélről.