Index, macska-egér harc és totálkáros csicskasors

Ez a hírlevélnek csupán egyetlen rovata. A teljes hírlevelet, amiben ez a bejegyzés megjelent, elolvashatod itt:

Nem gondolom, hogy bárkinek is újat tudnék mondani az elmúlt hetek drámájáról. Arról, ami az Indexnél történt. (Ráadásul most már naponta mond valaki valamit a témában, árnyalva, vagy összezavarva a képet – nem feladata ennek a hírlevélnek hogy ezt a sagát percről-percre kövesse.)

Akik azonban átaludták volna ezt az időt, és átfogó képet szeretnének kapni a történésekről, azoknak két cikket ajánlanék a témában jó szívvel (egyik sem friss írás):

Inkább a csicskasorsot választottam

Az utóbbi napok egyik izgalmas megszólalása az ügyben a totalcaros Winkler Róberté. Elég precíznek tűnő helyzetértékelés az övé:

„Ha fentről leszólnak, hogy ennyi volt, akkor ennyi volt. És teljesen mindegy, hogy ki mondott mit, hogy ki adott utasítást kinek. Mindenki tudja, hogy csak egy ember létezik. Minden tőle jön. Én azoknak a táborához tartozom, akik azon is csodálkoznak, hogy eddig egyáltalán elhúzta az Index.”

Winkler mégis úgy döntött, marad ott, ahonnan az indexes újságírók távoztak:

„Nem tudom, mi lesz a Totalcarral. Szerintem ugyanígy maradunk, csak most már mi is a csicskamédiához tartozunk. További kérdés, hogy nem kellett volna-e nekünk is felmondanunk. De, szerintem fel kellett volna mondani. De én is inkább a csicskasorsot választottam.”

Nehéz szabadulni ezektől a szavaktól. Van bennük őszinteség, lehet hogy van bennük megalkuvás, lehet hogy bölcsesség. Ki tudja. De óhatatlanul a szinte közhellyé szapult mondat jut eszembe a Megáll az idő című filmből. Egy mondat, ami évtizedek óta itt van velünk:

„Jó, hát akkor itt fogunk élni.”

+

Elgondolkoztató grafikonok a kormánypárti-nem kormánypárti sajtó arányának alakulásáról, arról, hogyan változott a magyar média az elmúlt tíz évben (az Atlo adatvizualizációs műhely tálalásában).

Ez a hírlevélnek csupán egyetlen rovata. A teljes hírlevelet, amiben ez a bejegyzés megjelent, elolvashatod itt:

A rovat további cikkei elérhetők itt:

Iratkozz fel a hírlevélre!

Szeretnéd, ha kéthetente ilyen ajánlók érkeznének a postafiókodba? Ez a teljes hírlevélnek csak egy része. Hogy mi az a STÓSZ? Kattints a gombra a részletekért! (Vagy iratkozz fel egyből a lap alján.)

Tóth Szabolcs Töhötöm
Tóth Szabolcs Töhötöm
Voltam riporter a Boston Globe-nál, országos napilap főszerkesztő-helyettese, hírportál vezetője, az írott sajtó fortélyairól pedig megírtam az Első leütés – Gyakorlati újságírás nem csak kezdőknek című könyvet (amiből sok helyen tanítják az újságírást Magyarországon). Ám rádiózni sosem rádióztam – az első felvételek után még a saját hangomtól is megijedtem. Szóval ez az egész podkaszt dolog nekem is új volt. Kalandtúra, ahová veletek együtt indultam el.

Hírlevelek idősorrendben

Itt is követhetsz

10,677követőTetszik
1,835követőKövetés
274követőKövetés

Legfrissebb podcastepizódok

Mi az a podcast?

Podcastot hallgatni buszon, autóban, főzés közben, konditeremben? Rém egyszerű! Útikalauz kezdőknek.

Hogy mi az a Stósz?

Nálad is halomban áll az olvasnivaló? Ebben a hírlevélben az én stószomból ajánlok neked: kéthetente exkluzív hírlevelet küldök ki, amelyben azokat a dolgokat szedem össze, amelyekre éppen ráakadtam és rákattantam. Vagyis amit érdekesnek, izgalmasnak és fontosnak gondolok. Tehát cikkeket, könyveket, filmeket, podcastokat, zenéket vagy éppen hasznos cuccokat, eszközöket ajánlok. (És emellett emailértesítést küldök arról is, ha új podcastepizód jelent meg Az élet, meg mindenen.)

Iratkozz fel az itt látható űrlap kitöltésével, hogy megkapd a hírlevelet!

Hírlevél feliratkozás:

[mc4wp_form id="505"]

Nálad is halomban áll az olvasnivaló? Ebben a hírlevélben kéthetente az én „stószomból” ajánlok neked:
Mit olvasok, mit nézek vagy hallgatok épp? Cikkek, könyvek, podcastok, hasznos eszközök – iratkozz fel itt, és máris kapod a Stószból  emailen a válogatott cuccokat.

Bővebben a hírlevélről.