Gyakrabban jelentkezik Az élet, meg minden podcast!

Ez a hírlevélnek csupán egyetlen rovata. A teljes hírlevelet, amiben ez a bejegyzés megjelent, elolvashatod itt:

Bár sajnos mostanság elég gyakorta érkeznek hírek és bejelentések felszámolt, elvett, beszántott, sóval behintett, átszervezett, racionalizált, kiszervezett, felnégyelt, széttrancsírozott vagy egyszerűen csak megszüntetett szerkesztőségekről, alkotói műhelyekről, én most Az élet, meg minden podcastot illetően semmi ilyesmiről nem tudok beszámolni.

Sőt! Azt tudom most bejelenteni, hogy a podcast pár napon belül nem hogy kevésbé, de még inkább lesz.

Mert hogy a következő epizódtól kezdve gyakrabban és kiszámíthatóbban fogok jelentkezni: minden harmadik héten.

Ez pedig azért válik lehetségessé, mert a podcast havi támogatása a Patreonon az elmúlt napokban átlépte az 1000 jó usadollárt. Erre az esetre pedig ez a három hetenkénti megjelenés volt vállalásom, és persze nagy bennem az eltökéltség, hogy ezt a vállást most teljesítsem.

Tehát nagy-nagy köszönet minden kedves patrónusnak! Le a kalappal! Különösen így járvány idején. (A támogatók elvileg kaptak a bejelentésről a múlt héten egy külön, bővebb hírlevelet. Tehát ha múlt héten már te is köztük voltál, ennek a levélnek ott kell lennie a postafiókodban vagy a spamfolderedben).

Ennek megfelelően az utóbbi hetekben próbáltam felkészülni az új műsorrendre. További interjúalanyok szervezésével, a munkarend átszabásával és a pontos műsorrend hosszabb távú megtervezésével is. Most már „csak” tartani kell ezt az ütemtervet.

Koronás készülődés

Tekintve, hogy ismét riasztó hírek érkeznek a koronavírus pandémiáról, igyekszem felkészülni arra, hogy adott esetben jó minőségű távfelvételeket készíthessek. Ehhez előfizettem egy professzionális szolgáltatásra (ezt ismét csak a támogatások teszik lehetővé), és nagyon hamarosan PC-hez és Apple Machez is könnyen csatlakoztatható, egyszerűen kezelhető, de profi mikrofonokat vásárolok, hogy egy ilyen esetben ki tudjam küldeni ezeket az eszközöket előre postán a leendő műsorvendégeknek – ez a komolyabb beruházás ismét csak a támogatások miatt lesz lehetséges. (A technológia tesztelése folyamatban van.)

Reméljük erre kevésbé vagy egyáltalán nem lesz szükség, de ha már ennyi mecénás szorít ezért a podcastért és ennyi hallgatója van (ma már 14–15 ezren hallgatjátok a műsort több-kevesebb rendszerességgel), fontos szárazon tartani a puskaport. Mert ahogy ezt a podcast nevét ihlető Douglas Adams-regények egyikéből is tudhatjuk, „a valóság olykor pontatlan”.

Ez a hírlevélnek csupán egyetlen rovata. A teljes hírlevelet, amiben ez a bejegyzés megjelent, elolvashatod itt:

A rovat további cikkei elérhetők itt:

Iratkozz fel a hírlevélre!

Szeretnéd, ha kéthetente ilyen ajánlók érkeznének a postafiókodba? Ez a teljes hírlevélnek csak egy része. Hogy mi az a STÓSZ? Kattints a gombra a részletekért! (Vagy iratkozz fel egyből a lap alján.)

Tóth Szabolcs Töhötöm
Tóth Szabolcs Töhötöm
Voltam riporter a Boston Globe-nál, országos napilap főszerkesztő-helyettese, hírportál vezetője, az írott sajtó fortélyairól pedig megírtam az Első leütés – Gyakorlati újságírás nem csak kezdőknek című könyvet (amiből sok helyen tanítják az újságírást Magyarországon). Ám rádiózni sosem rádióztam – az első felvételek után még a saját hangomtól is megijedtem. Szóval ez az egész podkaszt dolog nekem is új volt. Kalandtúra, ahová veletek együtt indultam el.

Hírlevelek idősorrendben

Itt is követhetsz

10,666követőTetszik
1,834követőKövetés
274követőKövetés

Legfrissebb podcastepizódok

Mi az a podcast?

Podcastot hallgatni buszon, autóban, főzés közben, konditeremben? Rém egyszerű! Útikalauz kezdőknek.

Hogy mi az a Stósz?

Nálad is halomban áll az olvasnivaló? Ebben a hírlevélben az én stószomból ajánlok neked: kéthetente exkluzív hírlevelet küldök ki, amelyben azokat a dolgokat szedem össze, amelyekre éppen ráakadtam és rákattantam. Vagyis amit érdekesnek, izgalmasnak és fontosnak gondolok. Tehát cikkeket, könyveket, filmeket, podcastokat, zenéket vagy éppen hasznos cuccokat, eszközöket ajánlok. (És emellett emailértesítést küldök arról is, ha új podcastepizód jelent meg Az élet, meg mindenen.)

Iratkozz fel az itt látható űrlap kitöltésével, hogy megkapd a hírlevelet!

Hírlevél feliratkozás:

[mc4wp_form id="505"]

Nálad is halomban áll az olvasnivaló? Ebben a hírlevélben kéthetente az én „stószomból” ajánlok neked:
Mit olvasok, mit nézek vagy hallgatok épp? Cikkek, könyvek, podcastok, hasznos eszközök – iratkozz fel itt, és máris kapod a Stószból  emailen a válogatott cuccokat.

Bővebben a hírlevélről.