Az élet meg minden podcastot ingyen hallgathatod. Nélküled mégsem születhet új epizód: Támogasd a műsort!

Az élet meg minden EXTRA már a Spotify-on is!

-

Mostantól – amennyiben a műsor támogatója vagy – a Spotify-on is hallgathatod Az élet meg minden EXTRÁ-t (benne a plusz epizódokkal és a reklámmentes „nagy” adásokkal).

Ha a Spotify-on hallgatnád az EXTRA műsort

Emitt található a magyar nyelvű útmutató a beállításról:

Szóval, ha a Spotify-on szeretnéd hallgatni eztán a plusz epizódokat, nincs más teendőd, mint a fenti linken elérhető oldalon leírt, pár egyszerű lépést elvégezni. A poszt többi részét igazából el sem kell olvasnod. Ágyő, ágyő!

Ha más alkalmazásokban hallgatnád az EXTRÁ-t

Ha nem a Spotify-on hallgatnád az EXTRA műsort, hanem más podcastalkalmazásban, természetesen ez is lehetséges, és ez sem bonyolult. Ebben az esetben eszerint az új útmutató szerint járj el:

Figyelem! Akik eddig is más podcastalkalmazásokban hallgatták Az élet meg minden EXTRÁ-t, azoknak sajna újra fel kell venniük a lejátszójukban az EXTRA műsort. Tehát természetesen továbbra is lehet például az Apple Podcastsban vagy a Google Podcastsban, illetve megannyi más alkalmazásban hallgatni Az élet meg minden EXTRÁ-t, csak ezekben az alkalmazásokban újra fel kell rá iratkozni, mert a régi EXTRA feed nem fog frissülni. (Természetesen az ingyenes, „nagy” podcast marad, ahol volt, arra nem kell újra feliratkozni, ez az egész most csak az EXTRA műsorról szól).

Akit ennek az egész hercehurcának a háttere nem érdekel, szerintem itt hagyja abba a poszt olvasását, a lényeget azt hiszem, leírtam 😎

Akik viszont kíváncsiak arra, milyen háttérhatalmak miatt van ez a felfordulás, elolvashatnak pár bekezdést erről alább.

Egy kis háttér két svéd cég háborújáról

Ha érdekelnek a technikai és üzletpolitikai részletek, itt egy bővebb összefoglaló arról, mi mért történt: 

A Spotify 2020-ban együttműködést kötött az Acast podcastszolgáltatóval, amelynek révén ezt követően lehetőség nyílt az Acast által gondozott és programozott, fejlettebb privát podcasting technológia használatára a Patreonon. (A régebbi és az újabb technológia közül jelenleg is szabadon lehet választani a Patreonon, mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai.)

Ezért tavaly én is átálltam erre az újabb feed típusra – akkor úgy tűnt, ez a jövő. 

Mint most kiderült, hiába: nagyon úgy néz ki, az Acast és a Spotify, bár előrehaladott tárgyalások folytak erről, nem jutottak dűlőre az integrációt illetően, ehelyett a két cég az utóbbi hetekben inkább valamiféle háborúba kezdett egymással

Ez régóta húzódó, szerteágazó, de nagyon fontos történet arról, ki hogyan képzeli el a podcastok jövőjét, miközben mindkét globális vállalat – egyébként a Spotify és az Acast is svéd alapítású – saját piacát is félti, főként az Acast az övét a Spotify-tól. Aminek következtében ez a régóta várt lépés (ami a Patreon gondját is megoldotta volna) – sejtésem szerint – jóidőre lekerült a napirendről.

Így a Patreon most saját, külön integrációt jelentett be a Spotify-jal (az Acast nélkül), és a korábban már az újabb technológiájú feedekre átállt felhasználóit ezzel visszaterelgette a régebbi megoldáshoz. 

Mindez jelzi, hogy a Patreon sem akart tovább várni a Spotify-Acast dílre. Minek következtében én sem látom értelmét a további várakozásnak (ezért is kalapáltam át a másik feedre most az EXTRA műsort).

De mindez hallgatók, titeket nem érint hátrányosan. Sőt, inkább előnyösen, hiszen a lényeg:  most már lehet hallgatni az EXTRA adásokat a Spotify-on 😇, illetve a többi podcastalkalmazásban is.

Tóth Szabolcs Töhötöm
Tóth Szabolcs Töhötöm
Voltam riporter a Boston Globe-nál, országos napilap főszerkesztő-helyettese, hírportál vezetője, az írott sajtó fortélyairól pedig megírtam az Első leütés – Gyakorlati újságírás nem csak kezdőknek című könyvet (amiből sok helyen tanítják az újságírást Magyarországon). Ám rádiózni sosem rádióztam – az első felvételek után még a saját hangomtól is megijedtem. Szóval ez az egész podkaszt dolog nekem is új volt. Kalandtúra, ahová veletek együtt indultam el.

Mi az a podcast?

Podcastot hallgatni buszon, autóban, főzés közben, konditeremben? Rém egyszerű! Útikalauz kezdőknek.

Hallgasd Az élet meg minden podcastot!

(Katt a képre a részletes feliratkozási útmutatóhoz!)

Legfrissebb podcastepizódok

Mit olvasok, mit nézek vagy hallgatok éppen? A STÓSZ hí­rlevélben az asztalomon álló stószból ajánlok neked cikkeket, könyveket, zenét, podcastot vagy filmeket. (Plusz: értesítést is az új epizódokról, a támogatók számára elérhető extra adásokról.)


A feliratkozás megerősítéséhez emailt küldünk a megadott címre. A hírlevélről bármikor leiratkozhatsz a kiküldött levelekben található linkkel.

Kövess a Facebookon!

Nálad is halomban áll az olvasnivaló? Ebben a hírlevélben kéthetente az én „stószomból” ajánlok neked:
Mit olvasok, mit nézek vagy hallgatok épp? Cikkek, könyvek, podcastok, hasznos eszközök – iratkozz fel itt, és máris kapod a Stószból  emailen a válogatott cuccokat.

Bővebben a hírlevélről.