Ferber Katalin – Elrontott japánok

Ezt az extra videoadást a fenti gombra kattintva tudod megnézni. Ezen kívül meghallgathatod podcastként is kedvenc podcastlejátszódban (ennek beállításáról itt olvashatsz).
Az EXTRA-adások csak a műsor támogatói számára elérhetőek (a műsort támogathatod a Patreonon). A nyilvános, „nagy” epizódok továbbra is ingyen hallgathatók.

Ezúttal Ferber Katalin volt a vendég Az élet meg minden podcast videós EXTRA adásában. Az apropót a 17 évig Japánban élt gazdaságtörténész most megjelent új könyve szolgáltatta.

A beszélgetés során egy kevesek által ismert érdekességet is megvitatok a szerzővel: azt, hogy miként lehetett a háború utáni japán gazdasági csoda, gazdasági modell alapja az a felhalmozott tapasztalat és tudás, amit egy nagy társadalmi kísérlet – és itt most nem a népirtásokra gondolok – során szereztek meg a japánok (a két háború között, évtizedek alatt) Mandzsúriában.

Ám ahhoz, hogy idáig eljussunk a történetben, sok minden másról, sokkal személyesebb témákat is érintenünk kellett. Egyebek mellett egy válás történetét és tanulságait.

(A videó elérhető a Patreonon a lap tetején lévő, „Videó a Patreonon” gombra kattintva.)

Ha tetszett az EXTRA epizód, alább megoszthatod örömödet ismerőseiddel is, és akkor ők is tudni fognak arról, hogy Az élet meg minden podcastnak vannak plusz adásai is  ⬇️⬇️:

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászólás disqus-profillal.

Támogasd a podcastot a Patreonon!

Egy-egy epizód elkészítése sok meló. Ha tetszik a podcast, te is segíthetsz, hogy sokáig legyen még.

Követhetsz itt is:

10,677követőTetszik
1,835követőKövetés
274követőKövetés

Nálad is halomban áll az olvasnivaló? Ebben a hírlevélben kéthetente az én „stószomból” ajánlok neked:
Mit olvasok, mit nézek vagy hallgatok épp? Cikkek, könyvek, podcastok, hasznos eszközök – iratkozz fel itt, és máris kapod a Stószból  emailen a válogatott cuccokat.

Bővebben a hírlevélről.