Podcast extrákkal

Ez a hírlevélnek csupán egyetlen rovata. A teljes hírlevelet, amiben ez a bejegyzés megjelent, elolvashatod itt:

Ha régen kaptál már Stósz-t, az nem technikai galiba, egy kicsit szünetelt a hírlevél. Ám közben sűrűsödtek az extraadások a podcast Patreon-oldalán.

Szóval, itt tájékoztatnám azokat, aki lemaradtak volna erről, hogy a Patreonon rendszeresen adok extratartalmakat a podcast támogatóinak (ha nem vagy támogató, akkor se aggódj: a „nagy” adások ezentúl is teljesen ingyenesek, azok is maradnak).

Egyelőre még úgy működik ez az egész, hogy már a legalacsonyabb, havi 1 dolláros támogatásért elérhető majdnem minden plusz tartalom (később, amikor még többféle plusz lesz, egy kicsit „diverzifikálódik” majd az extratartalom a csomagok szerint – oda is eljutunk egyszer).

De most is van már fönn többféle EXTRA:

  • a Rá-Adásban az interjúkból az időkorlát miatt kimaradt, akár 20 perc hosszúságot is elérő, izgalmas részek szerepelnek;
  • az (elég ritkán jelentkező) Utóhangban a korábbi vendégekkel beszélgetek arról, mi történt velük azóta, hogy a „nagy” adást felvettük;
  • és indult most egy adás állandó vendéggel, Szécsi Noémival, akivel Moziatlasz címmel jelentkezünk rendszeresen, és a streaming szolgáltatókon (pl. Netflix, HBO Max) elérhető dokumentumfilmekről beszélgetünk, jobban mondva, az általuk felvetett témákról úgy, hogy a filmek csak a kiindulópontot jelentik, azaz nem baj, ha ezeket meg sem nézed;
  • valamint a „nagy”” adások szöveges leiratai is elérhetőek (némi késéssel) a támogatók számára.

Friss EXTRA-adások

  • a Moziatlasz első adásában Szécsi Noémival arról beszélgetünk, miért lettek ennyire népszerűek a pszichopatákról és szociopatákról vagy csak szimpla csalókról készült dokumentumfilmek és filmfeldolgozások. Minderről a következő filmek alapján:
  • a Moziatlasz második adásában szintén a műsor állandó vendégével, Szécsi Noémival vitatjuk meg a Netflixen futó Jimmy Savile: Egy brit horrortörténet című dokumentumfilmet. (A film persze csak apropó: az epizódban szó lesz még tömegmédiáról, sztárkultuszról és a hatalom természetéről, dinamikájáról, patológiájáról is.)
  • a legújabb Rá-Adásban pedig Tompa Andreát (a júniusi epizód vendégét) arról kérdezem, miként, milyen időbeosztással születnek a nagyregények. Van-e napi penzum az írásuk során? Hogyan és hol lehet regényt írni, ha az ember lányának munkahelye, no és törődést igénylő családja is van? És: számítógépen avagy papíron születik a nagy mű? Avagy más-e a papírra vetett próza, mint a szövegszerkesztőbe írt szöveg?

Ez a hírlevélnek csupán egyetlen rovata. A teljes hírlevelet, amiben ez a bejegyzés megjelent, elolvashatod itt:

A rovat további cikkei elérhetők itt:

Iratkozz fel a hírlevélre!

Szeretnéd, ha kéthetente ilyen ajánlók érkeznének a postafiókodba? Ez a teljes hírlevélnek csak egy része. Hogy mi az a STÓSZ? Kattints a gombra a részletekért! (Vagy iratkozz fel egyből a lap alján.)

Tóth Szabolcs Töhötöm
Tóth Szabolcs Töhötöm
Voltam riporter a Boston Globe-nál, országos napilap főszerkesztő-helyettese, hírportál vezetője, az írott sajtó fortélyairól pedig megírtam az Első leütés – Gyakorlati újságírás nem csak kezdőknek című könyvet (amiből sok helyen tanítják az újságírást Magyarországon). Ám rádiózni sosem rádióztam – az első felvételek után még a saját hangomtól is megijedtem. Szóval ez az egész podkaszt dolog nekem is új volt. Kalandtúra, ahová veletek együtt indultam el.

Hírlevelek idősorrendben

Itt is követhetsz

10,677követőTetszik
1,835követőKövetés
274követőKövetés

Legfrissebb podcastepizódok

Mi az a podcast?

Podcastot hallgatni buszon, autóban, főzés közben, konditeremben? Rém egyszerű! Útikalauz kezdőknek.

Hogy mi az a Stósz?

Nálad is halomban áll az olvasnivaló? Ebben a hírlevélben az én stószomból ajánlok neked: kéthetente exkluzív hírlevelet küldök ki, amelyben azokat a dolgokat szedem össze, amelyekre éppen ráakadtam és rákattantam. Vagyis amit érdekesnek, izgalmasnak és fontosnak gondolok. Tehát cikkeket, könyveket, filmeket, podcastokat, zenéket vagy éppen hasznos cuccokat, eszközöket ajánlok. (És emellett emailértesítést küldök arról is, ha új podcastepizód jelent meg Az élet, meg mindenen.)

Iratkozz fel az itt látható űrlap kitöltésével, hogy megkapd a hírlevelet!

Hírlevél feliratkozás:

[mc4wp_form id="505"]

Nálad is halomban áll az olvasnivaló? Ebben a hírlevélben kéthetente az én „stószomból” ajánlok neked:
Mit olvasok, mit nézek vagy hallgatok épp? Cikkek, könyvek, podcastok, hasznos eszközök – iratkozz fel itt, és máris kapod a Stószból  emailen a válogatott cuccokat.

Bővebben a hírlevélről.