Ungváry Krisztián – Mítosz és történelem

Ügynökök, ügynökügyek, valamint Mindeszenty bíboros és a magyar emlékezetpolitika.

Ezt az extra videoadást a fenti gombra kattintva tudod megnézni. Ezen kívül meghallgathatod podcastként is kedvenc podcastlejátszódban (ennek beállításáról itt olvashatsz).
Az EXTRA-adások csak a műsor támogatói számára elérhetőek (a műsort támogathatod a Patreonon). A nyilvános, „nagy” epizódok továbbra is ingyen hallgathatók.

A támogatóknak elérhető EXTRA műsor vendége ezúttal Ungváry Krisztián történész, akivel egyrészt ügynökügyekről beszélgetek, vagyis máig tisztázatlan és összezavart közelmúltunkról.
Második témaként pedig arról, hogy miképpen járulhatott hozzá Mindszenty József bíboros elhibázott taktikája a hatalomra törő kommunistákkal szemben ahhoz, hogy a magyar katolikus egyházat ennyire sikerült „bedarálnia” az állambiztonságnak (aminek messzeható következményei máig érezhetőek az egyház és az állam viszonyában – és az ügynökkérdésben is). Ungváry Krisztiánnak ugyanis nemrég jelent meg A Mindszenty-mítosz című könyve, amelyben részletesen foglalkozik ez utóbbi témával is.

(A videó elérhető a Patreonon a lap tetején lévő, „Videó a Patreonon” gombra kattintva.)

Ha tetszett az EXTRA epizód, alább megoszthatod örömödet ismerőseiddel is, és akkor ők is tudni fognak arról, hogy Az élet meg minden podcastnak vannak plusz adásai is  ⬇️⬇️:

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászólás disqus-profillal.

Támogasd a podcastot a Patreonon!

Egy-egy epizód elkészítése sok meló. Ha tetszik a podcast, te is segíthetsz, hogy sokáig legyen még.

Követhetsz itt is:

12,232követőTetszik
1,906követőKövetés
274követőKövetés

Nálad is halomban áll az olvasnivaló? Ebben a hírlevélben kéthetente az én „stószomból” ajánlok neked:
Mit olvasok, mit nézek vagy hallgatok épp? Cikkek, könyvek, podcastok, hasznos eszközök – iratkozz fel itt, és máris kapod a Stószból  emailen a válogatott cuccokat.

Bővebben a hírlevélről.