Miről szól Az élet, meg minden podcast?

Tóth Szabolcs Töhötöm
A műsorvezető és podcastgazda: Tóth Szabolcs Töhötöm

„Az élet természetesen számos problémát vet fel. A legközismertebbek, hogy miért születünk a világra, miért halunk meg, miért szeretnénk a közbülső idő túlnyomó részét kvarcórák viselésével tölteni?” (Douglas Adams)

Az élet meg minden egy podcast. Portréinterjúkkal. (Hogy mi az a podcast, arról bővebben itt olvashatsz).

Gyakorlottabb hallgatóknak: Ezen az oldalon találod az összes feliratkozási lehetőséget.

Beszélgetések olyanokkal, akik letettek már valami az asztalra. Olyanokkal, akiktől – ha rajtuk múlna – jobb hely lehetne Magyarország.

Beszélgetések egy kicsit lassabban. Egy kicsit hosszabban. Egy kicsit mélyebben.

Mert Az élet, meg minden azoknak szól, akik szeretnék jobban érteni, voltaképpen mi a csuda történik itt körülöttük. Akik szeretnék megérteni, milyen elképzelések, gondolatok, ötletek mozgatják a világot, a világegyetemet, meg mindent. No meg azokat az embereket, akikre odafigyelünk, vagy szeretnénk odafigyelni rájuk.

KAPCSOLÓDÓ: Ezért tűnt jó ötletnek ez a podcast, dacára annak, ami a magyar sajtóban történik (Beköszönő poszt a podcast indulásának okairól, céljáról.)

Vagyis Az élet, meg minden igyekszik hátrébb lépni a zajtól. Értelmezni, összefüggéseket keresni. Tágítani a látóhatárt.

És kérdezni. Sokat.

Ki a műsorvezető?

Ebben a podcastban az is jó, hogy nem szól bele senki. Mert hogy itt én csinálok mindent: a honlapot, a felvételt, a podcastot, én készülök és én beszélgetek, én posztolok és én osztok meg.

De hogy ki az az én? Íme erről némi információ.

A SZERZŐRŐL ÉS MŰSORVEZETŐRŐL: Tóth Szabolcs Töhötöm a Magyar Nemzet volt főszerkesztő-helyettese, az Első leütés – Gyakorlati újságírás nem csak kezdőknek című könyv szerzője. (Pár szó rólam itt.)

A podcastben velük beszélgetek

És hogy kikkel kémlelem a táguló látóhatárt? Elsősorban olyanokkal, akik izgalmas, inspiráló világot teremtettek maguk körül. Vagy csak beengedték életükbe azt a világot, amelynek mozgatórugóit felfedték, megismerték vagy megsejtették. Olyanokkal beszélgetek, akiknek teljesítménye elismerésre méltó. Akik valamiben, vagy több mindenben nagyon-nagyon jók. De akik ugyanúgy küzdenek ezzel-azzal, ahogy mindenki más.

Őket kérdezem egyebek mellett arról, mi ad nekik erőt, mit jelent számukra a siker, mit tanultak a kudarcaikból? Hol repül szerintük a boldogság kék madara? De arról is, hogyan látják azt a világot, amiben keresik.

És természetesen olykor arról is, hogy születésünk és halálunk között „miért szeretnénk a közbülső idő túlnyomó részét kvarcórák viselésével tölteni?”