És most következzenek a hírek…

Ez a hírlevélnek csupán egyetlen rovata. A teljes hírlevelet, amiben ez a bejegyzés megjelent, elolvashatod itt:

Minőségi Újságírás Díj a podcastnak

Azoknak írom, akik esetleg még nem értesültek volna róla: szeptemberben Az élet, meg minden podcast Minőségi Újságírás Díjat kapott. A szakmai zsűri által odaítélt díjat a Sajó Tamással készült epizód érdemelte ki.

Ezúton is köszönöm!

Kapcsolódó podcastepizód:

Extraepizódok a Patreonon

Aki támogatója a podcastnak, de még nem vette volna észre, annak akkor most jelzem, hogy a Patreon oldalamon minden hónapban elérhető egy rövidebb, 20–40 perces plusz epizód is, ez Az élet, meg minden EXTRA. (Így voltaképpen havonta már két epizód készül, amelyek közül a nagyinterjúk továbbra is ingyenesek és a podcaston hallgathatók, és ingyenesek is lesznek).

A podcast támogatói számára elérhető extraadások keretében a Patreonon a héten indult egy új sorozat, ahol a műsorban már szerepelt vendégekkel beszélgetek, és ahol a központi kérdés: „mi történt vele azóta”.

Az első ilyen epizódban egy tavalyi interjúalanyom, Felkai Piroska a vendég:

A kapcsolódó, eredeti epizód:

A podcast, ahol én beszélek

De ha valaki nem támogató (ezzel semmi baj nincs, örülök annak is, ha ingyen hallgatod, hálásan köszönöm a figyelmet!) és szeretné, hogy még többet beszéljek, annak a Meti Heteor podcast médiaügyi adását ajánlom, amely a minap jelent meg, és amelyben kivételesen nem én kérdezek, hanem engem kérdeznek. Tehát ebben én okoskodom, sok egyéb mellett arról, hogy a

  • a NER utáni (poszttraumás) közmédiát, állami médiafinanszírozást nem szabad ott folytatni, ahol 2010-ben ez abba maradt.
  • az állami rádió, tévé üzemméretét radikálisan csökkenteni kell (nincs szükség ebből többre, mint egy nemzeti rádió- és egy nemzeti tévécsatornára)
  • felszabaduló források elosztásáról pedig döntsön maga a néző, a hallgató: adja oda a támogatásból a saját „részét” annak, akit szívesen néz vagy hallgat.

Mert az, ahogy az elmúlt években a független sajtót a hallgatók/nézők/olvasók finanszírozták Magyarországon, nos ez megmutatta: igenis tudnak erről dönteni a médiafogyasztók, és erre a technológia is rendelkezésre áll.

Újra kapható a könyv

Rövid szünet után újra kapható az Első leütés – Gyakorlati újságírás nem csak kezdőknek című könyvem az újságírás gyakorlati tudnivalóiról. (A könyvet itt tudod megrendelni online.) Merthogy utánnyomására volt szükség: olyan intenzíven rendelték az elmúlt hónapokban a vásárlók (a könyv máshol nem kapható, de az én webshopomban több mint 400 darab fogyott el belőle egy év alatt), hogy szeptemberre teljesen kimerültek a készletek, szükség volt „utántöltésre”.

És hát ez az utánnyomás most elkészült, a könyv újra a logisztikai raktárban.

Itt fontosnak tartanám megjegyezni, hogy ez a könyv nem új, évekkel ezelőtt jelent meg, és bár szinte semmi nem avult el benne (az újságírás alapjairól van szó), azért ezt mindig leírom, elmondom, nehogy valaki később reklamáljon.

Persze, gondolkozom egy frissített, második kiadáson is, de mivel a most kapható verzió is hat éven át íródott, és mert időm sincs erre most, nem hiszem, hogy a következő három-négy évben erre sor kerül. (Az utánnyomás sajnálatos folyománya ugyanakkor, hogy a most kinyomtatott könyveknél már nem tudtam tartani a tíz évvel ezelőtti árat. Sorry.)

Ez a hírlevélnek csupán egyetlen rovata. A teljes hírlevelet, amiben ez a bejegyzés megjelent, elolvashatod itt:

A rovat további cikkei elérhetők itt:

Iratkozz fel a hírlevélre!

Szeretnéd, ha kéthetente ilyen ajánlók érkeznének a postafiókodba? Ez a teljes hírlevélnek csak egy része. Hogy mi az a STÓSZ? Kattints a gombra a részletekért! (Vagy iratkozz fel egyből a lap alján.)

Tóth Szabolcs Töhötöm
Tóth Szabolcs Töhötöm
Voltam riporter a Boston Globe-nál, országos napilap főszerkesztő-helyettese, hírportál vezetője, az írott sajtó fortélyairól pedig megírtam az Első leütés – Gyakorlati újságírás nem csak kezdőknek című könyvet (amiből sok helyen tanítják az újságírást Magyarországon). Ám rádiózni sosem rádióztam – az első felvételek után még a saját hangomtól is megijedtem. Szóval ez az egész podkaszt dolog nekem is új volt. Kalandtúra, ahová veletek együtt indultam el.

Hírlevelek idősorrendben

Itt is követhetsz

12,881követőTetszik
1,923követőKövetés
274követőKövetés

Legfrissebb podcastepizódok

Mi az a podcast?

Podcastot hallgatni buszon, autóban, főzés közben, konditeremben? Rém egyszerű! Útikalauz kezdőknek.

Hogy mi az a Stósz?

Nálad is halomban áll az olvasnivaló? Ebben a hírlevélben az én stószomból ajánlok neked: kéthetente exkluzív hírlevelet küldök ki, amelyben azokat a dolgokat szedem össze, amelyekre éppen ráakadtam és rákattantam. Vagyis amit érdekesnek, izgalmasnak és fontosnak gondolok. Tehát cikkeket, könyveket, filmeket, podcastokat, zenéket vagy éppen hasznos cuccokat, eszközöket ajánlok. (És emellett emailértesítést küldök arról is, ha új podcastepizód jelent meg Az élet, meg mindenen.)

Iratkozz fel az itt látható űrlap kitöltésével, hogy megkapd a hírlevelet!

Hírlevél feliratkozás:

[mc4wp_form id="505"]

Nálad is halomban áll az olvasnivaló? Ebben a hírlevélben kéthetente az én „stószomból” ajánlok neked:
Mit olvasok, mit nézek vagy hallgatok épp? Cikkek, könyvek, podcastok, hasznos eszközök – iratkozz fel itt, és máris kapod a Stószból  emailen a válogatott cuccokat.

Bővebben a hírlevélről.